Leo Goossens Sho Dan

IKO Kyokushinkaikan

国際空手道連盟 極真会館


ERELID en niet meer actief bij Hikari

In het burgerlijk leven is Leo van veel markten thuis. Een karateka van “geen woorden maar daden”. Startte in 1979 met Sotokankarate bij shihan Wim v.d. Leur in Bergen op Zoom. Werd daar 1e Kyu en begon met het Kyokushin-Karate bij Hikari in 1990.

 

Is nu een ervaren wedstrijdvechter. Moet soms worden afgeremd omdat hij in staat blijkt zijn eigen grenzen te kunnen overschrijden. Doet niets wat geen zin heeft maar kan zich voor 100% inzetten voor iets met een doel. Werd door veel tegenstanders onderschat.

Staat bij insiders ook wel bekend als het ‘Mirakel’ van Hikari. Weet zodanig te verrassen dat hij zelfs de goden aan het vloeken krijgt...
Heeft op wedstrijdgebied een onschatbaar en waardevol inzicht en is in staat om met weinig woorden aan anderen een helder beeld te verschaffen van het Kyokushin-Karate.

Werd in 1999 uitgezonden naar de Europese kampioenschappen in Kiëv-Ukraïne en was in dat zelfde jaar deelnemer aan de 7e wereldkampioenschappen in Tokyo. In 2000 was hij deelnemer tijdens het Open North American Championship te New York.
Heeft internationaal ervaring. Is specialist in het aanleren en uitvoeren van breektechnieken. 
Tegenwoordig is Leo niet meer weekelijks actief bij Hikari.

Steekwoorden:
Trouw: Is loyaal en laat vrienden nooit in de steek.
Presteren: Kan onder druk blijven presteren
Vooruit kijken: Toekomst gericht, plannen maken
Inspiratie: Kan door zijn levenservaring anderen inspireren.
Moed: Zelfkennis en doorzettingsvermogen

Hoe zou jij vandaag trainen als je zou weten dat je morgen voor je leven moet vechten?