Gosse Meerstra Go Dan (5e dan)

IKO Kyokushinkaikan

国際空手道連盟 極真会館


ERELID.  Beroep: Docent Politie Academie Ossendrecht.   Na een technische opleiding voor de vliegtuigindustrie en twee jaar bij de Kon. Luchtmacht en wat omzwervingen in de technologische industrie uiteindelijk bij “GEN” zijn stek gevonden.

Zijn karateloopbaan startte hij in 1983 bij sensei Harry van Wijngaarden. Was 4e kyu toen hij zich in 1989 aansloot bij Hikari.

Een van de oudste ‘Hikariërs’. Een ervaren wedstrijdvechter van wie de leden van Hikari graag van zijn ervaring en inzichten gebruik maken. Ging samen met Koen Scharrenberg in 1991 naar Japan. Werd 2e Dan in 1996.

Volgt sinds 1994 een studie stokvechten bij shihan Martin Gravestijn te Ossendrecht. Is een excellente Jodoka. Verdiende groot respect door in de jaren 1992-1994 bij afwezigheid van Gosse grotendeels Hikari samen met Lilian Mungra te runnen. Heeft door zijn scherpe kijk op de hedendaagse maatschappij en het Kyokushin karate vaak verrassende oplossingen.

 

Naast zijn grote dosis humor een toegewijd en zelfstandig denkend mens die in staat blijkt om beleid in daadwerkelijke resultaten om te zetten. Is integer en een groot pedagoog als het gaat om junioren in de eerste onzekere stappen naar het senior karate te begeleiden.

 

 

Steekwoorden:
Geduld: Geeft niet op als studenten moeite hebben leerstof eigen te maken.
Inlevingsvermogen: Kan door ervaring zich verplaatsen in de beleving van anderen.
Bewustzijn: Is zich bewust van relatieve elementen en kan keuzes maken.
Samenwerking: Weet in groepsprocessen, zwakke schakels te versterken.
Observeren: Is scherp in het aanvoelen van stemmingen en analyseert effectief.

Hoe zou jij vandaag trainen als je zou weten dat je morgen voor je leven moet vechten?