- 1 - 2 -

2
Jeugd examens in Hoogerheide

Op woensdag 9 december 2015 deden onze jeugdleden uit Hoogerheide weer hun examen. Iedereen slaagde weer naar een hoger niveau. Deze keer waren ook breektechnieken het onderwerp. Proficiat voor iedereen!


    Senioren examens

De senioren van karateschool Hikari Hoogerheide en Bergen op Zoom  deden ook op 10 december 2015 hun examen. De nadruk lag ditmaal op de technische uitvoering van Ido en Kata. Uiteraard kwamen de onderwerpen Stamina en het vechten ook aan bod.


IKO Belgian Open 31 oktober 2015

Op 31 oktober 2015 was er weer het "Belgian Open 2015" te Charleroi. Een goed bezocht toernooi waaraan Karate school Hikari in 2016 ook gaat meedoen.

Deelnemende landen: Belgie, Italie, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Moldavië en Nederland. Het niveau was verassend hoog.

Sensei Domenicio Firenze heeft deze kampioenschappen namens de Belgian Kyokushin Organization uitstekend  georganiseerd. Niets werd aan het toeval overgelaten en de verzorging van de  officials was meer dan prima! Een erg mooie dag!

Midden: Shihan Biskos
Midden: Shihan Biskos
Met Sensei Nakahata
Met Sensei Nakahata

EK Gew.klasse Bulgarije 2014

EK Gewichtsklasse BULGARIJE IKO-Kyo-kushinkaikan 2014 Na het volgen op 16 mei 2014 van een briefing en opfriscursus (Gosse Meerstra) voor scheidsrechters, werden op 17 en 18 mei 2014 te Varna in Bulgarije het 28ste EK in gewichtsklassen voor mannen en vrouwen  gehouden (kumite en kata) tezamen met de 8ste EK Junioren en de 2e EK voor Veteranen.

Jeugd examens in Bergen op Zoom

Op donderdag 10 december 2015 waren de jeugdleden in Bergen op Zoom aan de beurt. Net zo als in Hoogerheide slaagde iedereen weer voor het fel begeerde hogere niveau.


Bergen op Zoom

Hikari-senioren 10-12-2015


Karateweekend 2015 Meeting of Heroes

Een zeer geslaagd weekend. Mooi weer, enthousiaste groep jeugd en senioren, fijne locatie en deelnemers uit Nederland, Polen, Duitsland, Rusland, Litouwen en Servië. Met speciale dank aan de instructeurs: Jacek Czerniec

-Polen, Slawomir Urbanczyk -Duitsland en uit Nederland Rudolf Conquet, Lilian Mungra, Boleslaw Stefanow en Gosse Meerstra. Van Hikari slaagden voor de 2e kyu Matthijs Hogendoorn en Chris Oerle- mans. Voor de 1e Kyu slaagde Quincy van der Mast. Ook voor de anderen die slaagden de hartelijke felicitaties!


Hartelijk weerzien op EK 2014 Polen

We keken erg uit naar onze ontmoeting met Kancho Matsui. We hadden hem al meer dan 13 jaar(!) niet gezien. Hij bleek erg verguld met onze terugkeer naar de IKO. Zijn begroeting met de verrassende knuffel was voor ons dan ook meer dan hartelijk, on-Japans maar vol gemeende warmte.

Sensei Gosse en Lilian
Sensei Gosse en Lilian

Gosse Meerstra en Lilian Mungra maakten zich weer verdienstelijk als scheidsrechters. Als laatst was er nog een 2 uur durend en druk bezocht seminar onder leiding van Kancho Matsui. Al met al was dit voor ons weer een zeer Inspirerende tijd.!


Fighters Camp 2014

Van 28 februari 2014 t/m 2 maart 2014 werd in Nałęczów te Polen het 3e Fighters Camp gehouden. Met bijna 300 deelnemers uit Polen, Duitsland, Nederland, Wit-Rusland, Oostenrijk, Ukraïne en Tunesië was het door de fantastische en vernieuwende inbreng van Sensei Narushima (Japan) en Sensei Kurbanov (Rusland), een groot succes.

Uit Nederland namen deel: Boleslaw Stefanow en Artiom Sobol van IKO-Amsterdam en Gosse Meerstra van Karateschool Hikari. Veel oude vrienden terug gevonden, veel nieuwe gemaakt, pittig getraind en veel geleerd....

11e WK Tokyo 2015

The 11th World Open Karate Championship was held from November 20th thru 22nd at the Tokyo Metropolitan Gymnasium. Zahari Damyanov from Bulgaria won for the first time in his third attempt where 192 fighters from around the world challenged for the open weight crown.  The 1st round was fought on day 1, the 2nd and 3rd round on day2. 32 fighters advanced to the 4th round on day 3 (Russia 18, Japan 9, Bulgaria 1, France 1, USA 1, New Zealand 1, Ukraine 1). Oleksandr Ieromenko from Ukraine who was one of the favorites to win the championship exited in the 3rd round.

The final was an all- European final with Zahari Damyanov from Bulgaria winning by decision against Djema Belkhodja from France.

On day 3 there was a Japanese calligraphy performance by Chirographer Taizan Yanagida and the letters "極真 (Kyokushin)" was written at the opening ceremony. Also at the opening ceremony JKF (Japan Karatedo Federation) President Takashi Sasagawa who was attending the event as a guest gave a speech and the top fighters from the JKF performed a Kumite and Kata demonstration.


Examens Juli 2015

De examens van 8 en 9 juli 2015 zijn weer achter de rug en we feliciteren iedereen weer met het behalen van de volgende stap. Proficiat! Zowel in Hoogerheide als in Bergen op Zoom slaagde iedereen voor het examen. De komende week trainen we nog en daarna is het weer genieten van de grote zomervakantie.

En na de grote vakantie gaat de tijd weer snel. Na de komende herfst-vakantie is het al gauw weer december en tijd voor het laatste examen in 2015...


Diner HIKARI

Op vrijdag 24 januari 2014 van 19:00 uur tot 22:00 uur, hebben we met de senioren van Karateschool Hikari een Japans etentje gehad.  TEPPAN YAKI is wat we gaan doen. Een grote ijzeren plaat met koks in het midden. Wij zitten er dan met z'n allen omheen. Het wordt een heerlijk Japans verrassingsmenu met van alles.... en nog wat!

Er zijn geen kosten aan verbonden. De genodigden moeten maar drie dingen doen:

  • aangeven of je komt
  • doorgeven of je iets niet mag eten.
  • eten wat je op kan...


IKO Technical seminar 2014 Amsterdam

Een zeer geslaagd IKO Technical Seminar Amsterdam 2014.


Nieuwe Karate pakken

De senioren hebben hiervan al een voorbericht gehad en nu is het dan eindelijk zover. In verband met de aansluiting bij de IKO-Kyokushin-kaikan hebben we alle logo's aangepast naar het Kyokushinkai-Karate. Op deze website kom je ze uiteraard overal tegen. Voor wat betreft de logo's op de karatepakken:
  • De oude badge (shin)logo op de linker mouw moet er af. Deze mag je inlijsten als herinnering.
  • De oude badge (shin) logo op de borst moet er ook af en ja..... inlijsten maar.


Karateschool HIKARI is terug bij de IKO-Kyokushinkaikan

Sinds de oprichting van de karatevereniging Hikari in 1986 waren wij via de NKA, toen NKO en later de NKKO lid van de IKO Kyokushinkaikan te Tokyo. Een prachtige tijd waaraan wij erg veel hebben gehad. In die periode zijn wij geworden tot wat we nu zijn. Wij doen daar nog elke dag ons voordeel mee. Maar in 2001-2003 kregen we -laten we maar zeggen- een integriteitsprobleem met de informele gang van zaken. Uiteindelijk konden wij geen andere uitweg vinden dan in mei 2003 te vertrekken.

  • In 2003 sloten wij ons via Zutphen aan bij de net nieuw opgerichte WKO. Wij waren ook de medeoprichters van de NSKO. Het was een mooie uitdaging en het gaf veel voldoening om de NSKO op te bouwen en te zien groeien. We hebben daar veel goeie vrienden aan overgehouden en heel veel mooie momenten beleefd. Die zullen wij nooit vergeten.

Wij konden onze ogen niet geloven toen wij pas begin 2013 via het internet ontdekten dat Kancho Matsui ons probleem uit 2003 rigoureus en met erg veel moed in september 2010 binnen de IKO had opgelost. Was onze belemmering nu écht verdwenen? Het drong maar langzaam tot ons door. Dat bleef maar kriebelen.

En toen de voormalige vz. van de NSKO in 2012 ook nog eens stevig met Politie en Justitie in aanraking kwam was dat een dieptepunt in de filosofie van het karate. Voor ons het keerpunt.

 

Binnen de IKO zijn we geboren, gevormd en opgegroeid. Eigenlijk wilden wij weer terug naar "huis". Uiteindelijk hebben we in oktober 2013 de gemotiveerde stap genomen en aan Kancho Matsui een excuusbrief geschreven met alle feiten van toen. En nu pas, na meer dan 10 jaren, kwam hij te weten wat de redenen waren van ons vertrek in 2003. Na kennelijk ampel beraad konden wij met karateschool Hikari de intakeprocedure beginnen en uiteindelijk zijn wij weer toegelaten tot de IKO-Kyokushinkaikan. Kancho Matsui, de aangewezen opvolger van Sosai Mas. Oyama! Dat voelt weer goed.      Eindelijk.... we zijn weer thuis!


Hoe zou jij vandaag trainen als je zou weten dat je morgen voor je leven moet vechten?