Roel Oskam Sho Dan

IKO Kyokushinkaikan

国際空手道連盟 極真会館


ERELID en niet meer actief bij Hikari.

Roel is erelid van Hikari. Is Luitenant Ter Zee bij de Koninklijke Marine. Na voltooien van zijn opleiding VWO naar de Zeevaartschool te Vlissingen gegaan en de competentie logistiek/haven technologie met succes volbracht. Daarna werkzaam als officier logistiek bij de KM op het fregat Jacob van Heemskerck. Sinds die tijd met zijn gezin woonachtig op Aruba. In 2010 terug in Nederland en diverse voor de internationale veiligheid waardevolle taken volbracht in het buitenland. Momenteel Hoofd Logistieke Dienst op een van onze schepen bij de Marine. Wordt in 2015 toegevoegd aan de bestuursstaf te Den Haag.

 

Is met judo begonnen op zijn negende jaar bij sportschool Han Janssen te Bergen op Zoom en behaalde daar zijn bruine band. Op 15-jarige leeftijd stapte hij Karateschool Hikari binnen met de mededeling: “Ik wil Karate leren”.
Al gauw werd duidelijk dat Roel vastberaden was om door te zetten. Hij behaalde met overtuiging en succes in 2001 zijn 1e Dan Kyokushin-karate bij de IKO-Kyokushinkaikan. Heeft inmiddels een schat aan wedstrijdervaring en is een moedig karateka. Een vent die proportioneel weet om te gaan met de beginnende karatestudenten.

Nam deel aan de Europese Kampioenschappen te Bulgarije in 2002 en liet daar grote indruk achter. Door zijn snoeiharde en berekende technieken verlieten zijn tegenstanders vaak met een “stervend-paard-blik” in hun ogen verward en ontgoocheld de arena. Volgens Roel is karate geen sport maar een manier van leven.

Zijn Lichaam en geest lopen parallel en dat maakt hem prettig in de omgang en tot een alom gerespecteerd karateka die eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan.

 

Steekwoorden:
Discipline: Staat op zelfsturing, is doelgericht en werkt georganiseerd
Loyaliteit: Is integer, open en betrouwbaar.in de omgang met anderen
Belangstelling: Laagdrempelig, stimuleert anderen en heeft inlevingsvermogen.
Flexibel: Kan met veranderingen omgaan en vindt zelfstandig nieuwe kansen.
Ambitie: Is nieuwsgierig, initiatiefrijk, tactvol en doelgericht.

Hoe zou jij vandaag trainen als je zou weten dat je morgen voor je leven moet vechten?